T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARS / KAĞIZMAN - ÇİÇEKLİ AFETEVLERİ FİKRİ TOPKAYA ORTAOKULU

FİKRİ TOPKAYA

DOĞUM TARİHİ:  01.01.1933                              

ÖLÜM TARİHİ:  08.11.2005


Fikri TOPKAYA Kars Merkez Su Kapı mahallesinde 1 Ocak 1933 tarihinde sekiz kardeşin en büyüğü olarak dünyaya geldi. İlkokulu İSMET PAŞA ilkokulunda okuduktan sonra bugünkü adıyla MESLEK LİSESİ olan KARS SANAT OKULU' nun Torna Tesviye bölümünden mezun oldu. Askerlik görevinin ardından Iğdır Devlet Üretme Çiftliğinde daha sonra da Kars Hidroelektrik  Santralinde görev yaptı. Girişimci bir ruha sahip olan TOPKAYA kendi işletmesini kurup burada torna tesviye işleri alanında Kaynak Makinesi İmalatı Rot Balans tezgahı boya kaporta atölyesi işletti.

         1966 Yılından itibaren elektrik malzemeleri ve bugünkü adıyla beyaz eşya diye nitelendirilen işlerin ticareti ile uğraştıktan sonra 1979 yılında çocuklarının eğitimine önem vermesi dolayısıyla İSTANBUL' a  göç ederek KARAKÖY  bankalar Caddesine ticaret hayatına devam etti . 90 lı yılların başına kadar müteaahitlik ve elektrik malzemeleri imalatı yaptıktan sonra işi oğullarına bıraktı.

         Fikri TOPKAYA hayatı boyunca eğitim eksikliğini kitap okuyarak gidermeyi başararak bilgisi ve hayat tecrübesi ile çevresi tarafından taktir toplamış ve evlatlarına örnek bir  baba olmuştur.

         1960  yılında evlenen TOPKAYA'nın bu evliliğinden dört çocuğu vardır.  TOPKAYA 8 Kasım 2005 Günü vefat etmiştir. Hayatta en değer verdiği şeyler eğitim ve çocukları olmuştur. Hayatta iken oluşturduğu birikimlerinin bir kısmının Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda okumasına ayrılmasını istemiştir.

       İşte bu doğrultuda   ÇİÇEKLİ AFETEVLERİ FİKRİ TOPKAYA İLKÖĞRETİM OKULU´nun hayata geçmesini sağlamıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2022 - Güncelleme: 07.04.2022 08:36 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 0  kişi beğendi